Moodle Viden

De fem vigtigste LMS features til compliancetræning

Uanset om det er en ny medarbejder, der onboardes, eller en ændring af en eksisterende medarbejders stilling, kan du ved at tildele dem til en rolle i Moodle Workplace automatisk tilmelde dem til den nødvendige oplæring og uddannelse.

Skrevet af Jesper Ringgren Mortensen, 16/11/2021

Compliancetræning er et lovkrav for mange organisationer, så det kan være obligatorisk for dig at planlægge dette for dine medarbejdere med jævne mellemrum samt at overvåge og registrere dette korrekt. Der findes et bredt udvalg af værktøjer, som udelukkende har til formål at holde styr på en organisations forpligtelser i forhold til compliancetræning.Der er dog ingen grund til at bruge et separat system, når du kan nøjes med ét LMS til alle behov i relation til compliance samt andre lærings- og udviklingsprogrammer. Hvis det indeholder de rette værktøjer, kan det faktisk være utroligt effektivt at benytte et LMS til dette formål, når man skal administrere, levere og overvåge compliancetræning på tværs af hele organisationen.

Automatiseret kursustilmelding
Automatisering af kursustilmelding efter rolletype er en glimrende metode til at sikre, at dine medarbejdere bliver tilmeldt de rette compliancekurser. Uanset om det er en ny medarbejder, der onboardes, eller en ændring af en eksisterende medarbejders stilling, kan du ved at tildele dem til en rolle i jeres LMS automatisk tilmelde dem til den nødvendige oplæring og uddannelse.

Automatiske gencertificeringsprocesser
For compliancetræning er der ofte angivet en fast tidsramme for, hvornår medarbejderne skal have opnået bestemte certificeringer. Mange af disse certificeringer har også en udløbsdato, så det kan være nødvendigt for dine medarbejdere at blive certificeret med jævne mellemrum. Et LMS, som er designet med øje for compliance, giver dig mulighed for at konfigurere tilbagevendende og genopfriskende træning for medarbejdere samt at udsende automatiserede meddelelser til dem, før deres aktuelle certificering udløber.

Automatisk rapportgenerator
For at sikre at din organisation overholder sine juridiske forpligtelser, er det vigtigt for organisationen at holde styr på, hvem der er opdateret med compliancekurser. Jeres LMS bør have en stærk rapportgenerator, der gør det muligt at samle data fra forskellige kilder, sortere og filtrere dem, så man hurtigt kan vurdere fremskridt. Og i endnu højere grad bør der være mulighed for at planlægge periodiske rapporter og sende dem til de relevante ledere, så de kan holde øje med deres teams' fremskridt og tage ejerskab over gennemførelsen af kurser.

Centraliseret administration for flere læringsplatforme
Noget compliancetræning er meget rollespecifikt, mens andet indeholder standardviden for branchen. Så selvom jeres regnskabsteam ikke behøver at holde sig opdateret med de samme love eller politikker som jeres IT-sikkerhedsteam, eller jeres datterselskab i Storbritannien er underlagt andre love end datterselskabet i Canada, så kan de alle have fælles compliancekrav, f.eks. programmer for sikkerheds- eller risikostyring. Et LMS med flere lejere gør det muligt at have flere læringsplatforme, som hver især har sin egen compliancetræning og sine egne programmer for læring og udvikling, mens de samtidig har fælles indhold og kurser, der gælder for hele organisationen.

Mobilt og brugervenligt
Selvom compliancetræning nok er obligatorisk, er der stor sandsynlighed for, at medarbejderne betragter deres eget arbejde som havende højere prioritet, og at de vil opfatte compliancetræning som en pligt, der er spild af tid. Hvis de får fleksibiliteten til at gennemføre træningen når som helst og hvor som helst med en brugervenlig og mobil platform, gør det processen meget mere bekvem for dem, og det bliver en væsentligt mindre udfordring at finde tiden til det.

 


Skal vi kontakte dig?  

Book et møde  

Vil du gerne høre og se nærmere om mulighederne med Moodle hos moxis kan du også booke et møde med det samme. På mødet spørger vi ind til jeres behov og viser hvordan Moodle kan hjælpe løse din læringsudfordring.